top of page

Muotoilija, tilatietäjä
taiteilija

Meeri Särkkä

Tarina

Pienestä asti kotimme huoneet saivat uuden järjestyksen. Olen aina tarkkaillut ja fiilistellyt erilaisia tiloja, valaisimia, kalusteita, muotoja, tekstuureja ja sävyjä. Suvussa on ollut paljon yrittäjiä, arkkitehtia, pienoismallinrakentajaa, lisäksi isäni on tehnyt kotitalomme sekä mökkimme - tänä päivänä näen aivan selkeästi, miksi päädyin muotoilijaksi.
Valmistuttuani oli niin ikää selvää että työllistän itse itseni yrittäjänä, vaikkei minulla ollut tietoa siitä että miten ja mitä.  Perustin yritykseni 2013, ja vuoteen 2022 asti tein Muotoilutoimisto Eheen kanssa paljon erilaisia suunnittelutöitä, lähinnä julkitilojen sisustussuunnittelua, mutta toki kaikkea mitä pyydettiin: Pakettiauton teippauksen suunnittelusta kiertotalousnäyttelyn suunnitteluun.

Syvästä mielenkiinnosta valaisimiin, kokeilin myös omaa valaisinsarjaa: suunnittelin monikäyttöisen valaisimen, valmistin ne käsin itse ja möin lukuisissa designmyyjäisissä. Olin vannoutunut ajatukseen että kaikki pitää tehdä itse, valaisimien lisäksi toteutin itse joitakin suunnittelemieni tilojen pintaremontteja - isäni neuvoilla ja avuilla. Aikansa hakkasin päätä seinään ja kaikesta tästä sain oppia että en ole se joka tekee kaiken itse vaan olen osana uuden luovaa tiimiä, olen muotoilija, sisustussuunnittelija, tilan aistija eli tilatietäjä. 

Kuka

Meeri Särkkä, 34-vuotias, äiti ja yli kymmenen vuoden muotoilu- ja sisustusalan kokemuksella oleva tilojen, funktionaalisuuden ja materiaalien tarkkailija.

Mitä en tee

Töitä, joissa on liian kiire. Kiire ei palvele asiakasta, ei suunnittelijaa eikä remontoijaa. 

En myöskään tee suunnitelmia jos asiakas ei ole valmis muutokseen: Jos tarvitset muutosta, täytyy vanhasta osata ensin päästää irti.

Annan mieluusti toisille suunnittelijoille myös ne työt joihin halutaan vain pelkkiä valkoista, muovisia ikea-uutuuksia tai keinomateriaaleista koottuja kokonaisuuksia. 

Mitä teen

Sisustussuunnittelua aidoista, luonnon materiaaleista. Hyödynnän kalusteissa ja valaisimissa second handia ja ajattomia klassikoita, valitsen materiaalikorttiin vain muovittomia maaleja ja tapetteja. Suosin suunnitelmissani paljon puuta ja värejä.

Suunnittelen tiloja ja tuotteita jotka eivät välttämättä ole trendiaallon harjalla, mutta jotka kestävät aikaa.

 

Suunnittelen tiloja jotka parantavat: 

- yrityksesi tulosta

- työntekijöiden työssä viihtymistä, työhyvinvointia, työtehokkuutta

- asuntosi arvoa

- sinun ja läheistesi hyvinvointia

Kaluste- ja valaisinsuunnittelussa niin ikään lähtökohtana on tarveajattelu, luonnonmateriaalit, monifunktionaalisuus ja tuotteen pitkä ikä.

batch_6G8A9401.jpg
batch_6G8A9072.jpg

Kenelle

Heille kellä ei ole aikaa tai mielenkiintoa suunnitella itse.

Miten erotun muista

En koe tarvetta tehdä trendaavaa, erottuvaa, sykähdyttävää tai päräyttävää, sen sijaan minulle on tärkeää luoda rauhoittavaa, tasapainottavaa ja kestävää sisustusta, muotoilua ja  kädenjälkeä. 
 

Tähtään korkealle ja pitkälle. Mielestäni muotoilu- ja interiöörialan "uutuussykli" olisi parempi vähintään viitenä vuotena, nykyisen yhden vuoden kierron sijaan. 

En ole uranainen. Olen ensisijaisesti äiti ja kotirouva, jonka kutsumustyönä on monipuolisesti luovat työt ja suunnittelu. Valitsen harkiten työt jotka pääsevät työlistalleni.

Missio

Saada ihmiset muistamaan, että ulkonen (ympäristö, tilat) heijastuu sisäisestä ja ulkoinen vaikuttaa sisäiseen. 

Asiakkaita

FakeFish

Innolux

Scason

Mainostoimisto 4D

Ravintola Kakolanruusu

Ravintola Kaskis

Ravintola Teini

Gastropub Löytö

Prigi

Puf Design Market

Wallas Marin

Vahva Vaikutelma

Aurora Estate Ylläs

Encode solutions

Integration House Helsinki

Bo LKV

Rosten

Lounais-Suomen jätehuolto

Måndag Creative Helsinki

Miesten Parturi Turku

Boost Turku

TPS Juniorijääkiekko kahvilakioski

Smooth it - smoothiebaari​

+ yksityisiä koteja & asuntoja

bottom of page